Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Το βαλιτσάκι του εμψυχωτή ή 101 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα», Σάββατο 11 Ιουλίου στις 20.00΄ στο ΦΟΥΓΑΡΟ!



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – (ΠΜΣ – ΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)


Δελτίο Τύπου
«Το βαλιτσάκι του εμψυχωτή ή 101 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα».
Σάββατο 11 Ιουλίου στις 20.00΄ στο ΦΟΥΓΑΡΟ!
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σηματοδοτούν τη λήξη του πρώτου έτους των εντατικών σπουδών τους με την εκδήλωση «Το βαλιτσάκι του εμψυχωτή ή 101 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα». Η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 20.00΄ στο ΦΟΥΓΑΡΟ. Θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τα βαλιτσάκια των εμψυχωτών με το εκπαιδευτικό υλικό  που εμπεριέχουν τα οποία θα εκτεθούν στο χώρο και παράλληλα μπορείτε ακούσετε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα παρουσιάσουν ορισμένα από τα πολυπληθή προγράμματα που μπορεί συνδυαστικά να πραγματοποιηθούν με το συγκεκριμένο υλικό. Επίσης θα γίνουν και ορισμένες ασκήσεις-παιχνίδια προκειμένου να υποστηρίζουμε τη βιωματικότητα της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση. Τα βαλιτσάκια με τα «φτερά της επινόησης και της δημιουργικότητας» αποτελούν εποπτικό υλικό απαραίτητο για κάθε εκπαιδευτικό και θεατρολόγο.
Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας εισάγουμε στην τεχνογνωσία μας προκειμένου να γίνει και δική σας. Είσοδος ελεύθερη
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://ts.uop.gr/tsdie/

H   Διευθύντρια  του
Προγράμματος Μεταπτυχιακού Σπουδών


Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

BABY THEATER, ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 4-30 ΜΗΝΏΝ, «Ευούλα και Μωράκι, Μωράκι και Ευούλα μια ατέλειωτα τρυφερή, ιστορία αγάπης», ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.00 μ.μ., ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στο ΦΟΥΓΑΡΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ!






ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – MA in Drama  and Performing Arts in Education and Lifelong Learning  » (ΠΜΣΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)

Δελτίο τύπου
 BABY THEATER
ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΓΙΑ ΜΩΡΑ 4-30 ΜΗΝΏΝ
«Ευούλα και Μωράκι, Μωράκι και Ευούλα
μια ατέλειωτα τρυφερή, ιστορία αγάπης»
  ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6.00 μ.μ.
ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  στο ΦΟΥΓΑΡΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ 

   Το Σάββατο 11 Ιουλίου  2015 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιωτών και το ΦΟΥΓΑΡΟ θα πραγματοποιήσει θεατρικό εργαστήρι για βρέφη  4-30 μηνών στην Νέα Βιβλιοθήκη  στο ΦΟΥΓΑΡΟ.
            Το θέατρο για βρέφη είναι ένας νέος τομέας και για αυτό το πειραματικό ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η υποδοχή της ιδέας στα διάφορα μέρη του κόσμου σχετικά με το θέατρο για τρυφερές ηλικίες είναι θερμή και οι κριτικές ενθουσιώδεις. Το μωροθέατρο υποστηρίζεται βιβλιογραφικά ότι καλλιεργεί τις αισθήσεις,  τη γνωριμία των βρεφών με το κοινωνικό περιβάλλον  και διευκολύνει το συναισθηματικό δέσιμο με τους γονείς που έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη μοναδικότητα του παιδιού τους.
Ελπίζουμε οι ευχάριστες δραστηριότητες που ετοιμάσαμε καθώς και η μικρή όμορφη ιστορία που θα παρουσιάσουμε να κερδίσει την προσοχή και τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων.
            Το εργαστήρι είναι βιωματικό. Βρέφη και γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, τα εικαστικά, το θέατρο και τη μουσική.
            Το εργαστήρι συντονίζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Εβίτα Ζιούδρου και Μαργαρίτα Καστρινού.
     Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ο αριθμός είναι εξαιρετικά περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6948077227 και  άμεσα θα έχετε απάντηση.

                                                      H   Διευθύντρια   του
Προγράμματος Μεταπτυχιακού Σπουδών

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, 7.30 μ.μ., Κ.Α.Π.Η. ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ!



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – (ΠΜΣ – ΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)
 Δελτίο Τύπου
 ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  Παρασκευή  3 Ιουλίου 2015, 7.30 μ.μ.
Κ.Α.Π.Η. ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ! 

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – (ΠΜΣ – ΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.) σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Η. Νέας Κίου πραγματοποιούν βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με στόχο την ανάκληση της μνήμης των προσφύγων της περιοχής που αφορά στην περίοδο της εγκατάστασης στην καινούρια πατρίδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

Η βιωματική δράση στηρίζεται στο διήγημα με τίτλο «Το νερό» της Εύας Γιαγκιόζη, το οποίο αποτέλεσε τη λογοτεχνική αποτύπωση της εθνογραφικής έρευνας που πραγματοποίησαν οι ερευνήτριες, καταγράφοντας μαρτυρίες υπό μορφή συνέντευξης, υπερηλίκων της περιοχής. Η δραματοποιημένη αφήγηση, υπό τους ήχους του μαντολίνου, θα υποστηριχθεί από τις εμψυχώτριες Εύα Γιαγκιόζη και Σοφία  Στενού. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στη διαδικασία των υπερηλίκων του Κ.Α.Π.Η.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

H   Διευθύντρια  του
Προγράμματος Μεταπτυχιακού Σπουδών

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη